Tillbaka

Jockes hummersoppa

Ingredienser 4-6 port


1 stor eller 2 små humrar, gärna frysta
smör
1 krossad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk salvia
3 msk vetemjöl
8 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin (eller 2 msk pressad citron + 4 msk vatten )
2 dl crème fraiche
1/2 krm cayennepeppar
ev. 1-2 msk marsalavin eller konjak
färsk salvia


Gör så här

Tina och rensa humrarna.

Hacka och fräs skalen i smör i en gryta.

Rör ner vitlök, tomatpuré, salvia och mjöl.

Späd med hummerfond och vin / citronsaft och vatten.

Låt skalen koka ca 15 min.

Sila soppan och rör ner hälften av crème fraichen.

Smaksätt soppan med cayennepeppar, marsala och salt.

Lägg i hummerköttet skuret i bitar och servera med bröd och en klick crème fraiche och lite färsk salvia.

Tips:
Man kan också köpa färdig hummersoppa och krydda den med pressad vitlök, salvia, marsalavin och crème fraiche.


Hälsar Jocke

© Livinglife

www.livinglife.se