Jockes hummersoppa
Ingredienser 4-6 port
1 stor eller 2 små humrar, gärna frysta
smör
1 krossad vitlöksklyfta
2 msk tomatpuré
1 tsk salvia
3 msk vetemjöl
8 dl fiskbuljong
1 dl vitt vin (eller 2 msk pressad citron + 4 msk vatten )
2 dl crème fraiche
1/2 krm cayennepeppar
ev. 1-2 msk marsalavin eller konjak
färsk salvia
Gör så härTina och rensa humrarna.
Hacka och fräs skalen i smör i en gryta.
Rör ner vitlök, tomatpuré, salvia och mjöl.
Späd med hummerfond och vin / citronsaft och vatten.
Låt skalen koka ca 15 min.
Sila soppan och rör ner hälften av crème fraichen.
Smaksätt soppan med cayennepeppar, marsala och salt.
Lägg i hummerköttet skuret i bitar och servera med bröd och en klick crème fraiche och lite färsk salvia.
Tips:
Man kan också köpa färdig hummersoppa och krydda den med pressad vitlök, salvia, marsalavin och crème fraiche.
Hälsar Jocke
© Livinglife
www.livinglife.se